Iedereen mag het weten we zijn zwanger!!!

Voor het verdere nieuws verwijs ik jullie naar deze: zwanger

 

 

 

We schrijven 10 maart. We hebben het idee (of misschien willen we het zien) dat Puck iets dikker is geworden. Als je haar iets te eten wilt geven wordt je hand bijna meegegeten. Het wordt spannend aankomende week de echo, we blijven duimen.......
De foetus groeit nu van 18 mm naar 30 mm. De ontwikkeling van de organen loopt op zijn einde en de foetussen zijn nu minder vatbaar voor invloeden van buitenaf. De foetussen gaan nu meer op een pup lijken. De kop en romp worden gevormd, tanden, snorharen, tenen en nagels zijn volop in ontwikkeling. Ook is het geslacht vanaf nu bepaald. De ogen die voorheen nog open waren sluiten zich nu en de huidskleur begint zich te ontwikkelen. Het gewicht van de teef gaat nu toenemen en de pups gaan zich draaien. De hoeveelheid vruchtwater neemt sterk toe in deze fase.

1 maart en weer zijn we een weekje verder. Puck speelt niet meer maar eten snaait ze overal vandaan. Van de week wilde ze zelfs rauwe andijvie. Ik heb nu fruit gekocht, elke dag een lekker fruithapje. Helaas mag ze nog niet meer eten want dan wordt ze te dik en krijgen de puppen te weinig ruimte.

De foetussen zijn inmiddels gelijkmatig in beide baarmoederhoorns verdeeld. De foetus groeit nu van 5-10 mm tot 14-15 mm. Aan het eind van deze week zijn de embryo's zo groot als walnoten. De ontwikkeling van de organen is begonnen en de foetus is nu erg kwetsbaar. Aan het eind van deze week gaan de melkklieren van de teef zich ontwikkelen. Een buikje krijgt de teef nog niet dat begint pas in de tweede helft van de dracht. Ronde de 28e dag is de hartslag waarneembaar.
Hieronder een foto van een embryo in week 4.

24 februari we zijn een weekje verder. Slapen en eten en heel veel knuffelen in de komende tijd gaan de organen zich al ontwikkelen. Hieronder de foetus van ongeveer 20 dagen oud!

7 februari we zijn ruim een week na de dekking. Puck is uiteraard niet meer loops. We hebben haar een week rustig gehouden om alles goed te laten verlopen. Er is verder nog geen nieuws te vermelden. Ze hangt veel om ons heen en wij blijven haar aanraken.....

Hieronder zie je de eicellen die groeien tot blastocyten

Op 9 februari 2019 is Puck door Elmo gedekt, maandag nog een keer en dan heel hard gaan duimen. Hopen dat we in april pups hebben!
 

 

Home