afscheid 

 

King Arthur en de ridders van de ronde tafel
Dank je wel Elly voor deze schitterende creatie!
Onder dit mooi boek mijn afscheidstekst en foto's van alle ridders.

 

Samen hebben we het meegemaakt, ik heb je laten dekken en wachtte met spanning op de echo die ons vertelde wat we al wisten, ons kind was zwanger.
Zwanger ben ik nooit geweest maar ik voelde je mooie ronde buik en zwangerde met je mee.
Na 9 weken begon wat ik zelf nooit kon, er kwamen weeën en ik perste met elke wee mee proberend te voelen wat jij voelde.
Er kwamen 10 schitterende pups, voor jou een lange bevalling en voor ons heel spannend, het laatste pupje ademde niet zelfstandig en wij ademden onze adem in hem en wonder boven wonder overleefde hij. Ook een ander pupje was een zorgenkindje, hij was en is klein maar o zo mooi…

Hard word ik van mijn roze wolk gestoten. Ons oudste kind Zoë kan ineens nauwelijks lopen en blijkt na onderzoek artrose in haar 4 pootjes te hebben. Sterfelijkheid en onsterfelijkheid liggen naast elkaar. Dankzij medicatie gaat het iets beter maar ik besef dat we leven in geleende tijd…..

Hoe voelt het om te bevallen, ik weet het niet maar ik voel mijn liefde overvloeien in mijn en jouw mooie pups. Verwondering en bewondering strijden om het hardst. Elke dag is een cadeautje, jullie zien groeien, spelen en ravotten… Elke dag neem ik ieder van jullie in mijn armen om jullie heerlijke vlinderkusjes in ontvangst te nemen. Anderen bijten jullie wel mij eigenlijk nooit. Ik adem jullie adem en heb een gevoel wat ik nauwelijks kan omschrijven, ik denk dat het gewoon liefde is. Liefde voor jullie allen, niemand uitgezonderd.

Nu komt de dag, het uur, de minuut dichterbij….. Ik ga afscheid van jullie nemen. Nog een keer in mijn armen, nog eenmaal jullie geur, kijkend in jullie oogjes, jullie gezichtjes staan in mijn hoofd gegrifd om nooit meer te vergeten. Toch weer huilend bij elk afscheid, het loslaten doet pijn. Jullie gaan en een deel van mij gaat met jullie mee de wijde wereld in. Mijn liefde voor jullie blijft net zo als voor alle Smacklabjes. Hopelijk zie of hoor ik nog wat van jullie en kan ik nogmaals dit beleven…. Vreugde en verdriet het ligt heel dicht bij elkaar…

 

Ga mijn lieve strontmonstertjes, mijn koene ridders  en groei op tot mooie, lieve en ondeugende Smacklabjes waar ik trots op kan zijn….

 


 

Foto's

Home

Gewichten